咪又係搵飯票?

 

點解而家D人會話人藝人係偽人?佢地拍拖分手,都要同人交代,有D仲要出黎開記招。其實,佢地一齊定分開,同我地有咩關係呢?你估徐子淇做左千億新抱,坐緊地鐵聞緊隔離阿伯D隔甩底味果個你有機會會嫁到呢D仔咩?好撚心大家醒撚下啦,嫁入豪門又好,嫁有錢人又好,而家你家底冇返咁上下,你估你真係咁易識到個咩?

所有女人去到三十幾歲,就覺得自己好似大撚晒咁。你睇《春嬌救志明》就知啦,春嬌個口成撚日都話張志明「剩係識諗自己」,但其實最撚自我果個就係佢,成撚日我我我我我,我唔想要一個長唔大既男仔,話要生細路乜乜乜,好似佢條命有D野要做,要另一個男人畀粒精幫佢完成,又唔撚好聲好氣去求男人畀粒精佢,反而成撚人發爛渣D港男仲要聽撚晒佢話,呢D悲劇你話真係去邊撚到搵?

仲有,唐詩詠咪同洪永城分手既?同時係instagram上文已經夠核突,點知講撚完一大堆好撚好聽既說話:「要開始一段感情很難,要放低一段感情更難,尤其是當兩個人都互相認真相愛過。兩年多是一段不長不短的時間,我和Tony在這段時間經歷過不少的高低起跌,互相愛護,鼓勵扶持,在這段期間,我們都更認識對方,了解自己。可是在經過深思熟慮後,我們認為對待這段感情的最好方法,是變回好朋友……」

點解變返好朋友?明周就話

 

全城熱話,最佳女友唐詩詠(Natalie)同洪永城(Tony)分手已經是鐵一般的事實,以為會結婚怎料變成分手,而且更殺出個第三者盧啟邦,不過年屆36歲的Natalie對於成家更為心急,但33歲的Tony對於結婚生B一事言之過早,一直採取拖字訣,而另一邊廂周焯華(洗米華)愛將盧啟邦就積極追求,對於一位36歲的剩女來說,只要找到有錢有樓有事業的男人,可說是「嫁得過」,不過今次唐詩詠有沒有揀錯呢?

哦,原來係搵到車轉。咁對呢D剩女黎講,有錢有樓有事業既男人,真係「嫁得過」啦。唔通真係睇樣做人?

最撚搞笑既,就係Dcomment,有個港女就話:

【現場直擊】宣布分手後第一天, 洪永城Tony的地球 為各種傳聞開腔解畫。全文︰http://bit.ly/2pV58X9

Posted by 明周娛樂 Ming Pao Weekly on 2017年5月16日

 

失去先知死?唔撚係呀,而家係人地搵到主好人家呀。祝福人啦,你呢D冇樣既面書港女,冇撚得諗架啦。

根本就係想安定,要分手,想嫁人,講撚到什麼成長?港女諗成長,就係嫁人,就係生仔,就係令到個男人有個家庭,只會越黎越多賬單同責任,黎令只會越黎越老同越黎越醜既女人睇起上黎冇咁難睇,講乜撚野成長咁撚威咁撚好聽?