日本高松獨遊推介住宿

 

話說呀媽前日冇幫我book酒店,臨時臨急搵唔到酒店就book左呢間旅館仔。

老板娘係中國黎左呢到19年了(結左婚生左兩個女),勁後生冇蝗味,講普通話成個台灣人咁,都幾靚女架!。
呢到好乾淨,上到去仲好有design feel。

冇野做可以夜晚沖完涼坐係common area傾下計。老板娘仲會介紹d唔係熱門既景點比你感受下當地生活氣氛,呢到8點基本上就番酒店,記住沖完個涼出去廳同d唔識既人吹下水,傾下計。

 

 

間房唔算細,係碌架床既下格,仲有位比你擺埋個大gip入黎👍🏻,係倉係水平黎講係最高評價。通風方面佢有冷氣,倉入面有風扇,基本上夜晚刪埋房門訓都好涼爽唔會太焗。我大喼當然冇咩位開,要霸一霸張床黎開,但so far住落唔會有壓迫感,因為相對其他倉黎講佢真係好闊。房數唔算多,得7-8間,我住果時計埋我得4個客,一d都唔會覺得嘈。

廁所方面係勁企理!呢到有兩間廁所(一間女性專用)兩個沖涼房,有埋風筒提供~

 

 

價錢都好平呀!6500yen兩晚!地點勁近電車站(瓦町)最緊要,新!乾淨!住窮撚倉都冇窮撚感覺!

原本以為日本住倉多數都係膠囊style,但呢到個感覺係極摩登,大家歡迎多d幫襯~冇咩budget黎高松獨遊必住!老板娘話下年開多間係高松站,仲會有多人房,應該size會再大d!

 

 

地址及訂房可到hotels.com