何來人格?動保界的無恥沙石仍然在死撐

 

何來FB 截圖

 

香港人普遍都好健忘,一件事就算幾大幾熱門都好,如果無咩新進展既話,大概兩三日大家就會放低。但人類有時真係好奇妙,係大家以為指羊為狗呢件事會係閪人何來不作回應既情況底下完結既時候,佢居然自己撲出黎9up 搏屌。可能係畀人屌足咁多日,見到上黎既人開始少左,寂寞難耐,又要上水刷下存在感。

咁佢今次講左啲咩呢?如大家所預料,佢並無為自己作為始作俑者帶頭冤枉餐廳一事而道歉。佢唔單止無道歉,仲大條道理咁話有兩千人share,佢地都係認同自己等等。佢地相信你係因為你言之鑿鑿講到已經有大嗱嗱三個專家證實圖片中既羊屍係狗,加上你長期係動保界既工作經驗,所以先被你原來從來未證實過既資料所誤導。被誤導而加入譴責既人固然有錯,錯在未確認資料真偽就去成為幫兇,但就算幾多人錯誤地相信你都好,你發佈未經證實既資料去作出一個咁大既指控,而最終證明你既資料同指控係錯誤既,你絕對要為事件負責同道歉。

三個專家學者到今時今日都未公開過身份,到底真係有好呢啲人,定還是係你為左加強自己指控既說服力而虛構出黎既人物都未知。簡單而言係不負責任同毫無誠信。另一方面餐廳可以提出化驗結果同供應商方面作證,明明白白既證據放係眼前,但你完全提唔到任何理由,只係講說服唔到自己,繼續死撐,自欺欺人。無恥既程度比起你平日成日抗議大鬧既官員,有過之而無不及。

點解曾經share 過你post 既人今日會返黎鬧你屌你?咪就係因為人地有是非之心,肯承認自己曾經錯信你呢個閪人,再睇住你咁多日以黎種種仆街言論同態度囉。

就好似上次文章咁講,你冤枉左人,肯去道歉,邊會搞到今時今日畀咁多網民圍屌。你既錯誤行為唔會因爲你動保既議題而變得正確。更何況,回想起今年9月,西貢有牛女撞車死亡,即場開肚後發現無懷孕就同黨羽四散既事上,我真係好懷疑何來你呢個人動保既立場係出自愛護動物定係貪戀當中光環帶黎既利益。

其他動保人士,認清呢個人既真面目,毫無人格同公理既人,每日係同你地並肩工作既時候,到底為動物定名利,冷靜睇清楚佢今次事件既行動同言論,你地會搵到答案。唔好畀呢個動保界既無恥沙石代表你地一群真心愛動物既人,咁只會白白犧牲左你地咁多年黎既努力,認清真相,去除枯枝,社會並唔係討厭動保,而係討論不講道理既閪人,如何來之流。