黑警窮凶極惡

內容: 
自由標籤: 

圖:湯惠芸

六月十二號,黑警喺金鐘做咗一大堆窮凶極惡嘅事。黑警向香港人開槍,向香港人發射催淚彈,向記者襲擊,諸如此類。黑警所作所爲,實在凶惡無比。

黑警窮凶極惡,係因爲黑警係屬於呢個不義嘅政府。任何政府,如果要管治民眾,咁就應該經過民眾同意。如果有政府未經過民眾同意,就擅自運作,咁個政府就係不義。呢個政府,未經過香港人同意,就橫蠻咁擅自運作,暴虐咁將香港人置於呢個政府嘅惡劣意志之下,險惡咁殘害香港人利益。顯然,呢個政府係不義。既然黑警係屬於呢個不義嘅政府,所以黑警就係不義。

黑警唔單止缺乏香港人同意,就粗暴咁擅自行動,黑警仲殘暴咁傷害香港人嘅身體。香港人喺六月十二號,受到黑警奸險咁襲擊。當日,黑警用槍射傷香港人嘅眼,用催淚彈刺傷香港人嘅鼻,用棍打傷香港人嘅身,諸如此類。黑警係嚴重危害到香港人。黑警所做嘅事,實在係窮凶極惡。

黑警當日殘暴咁對待香港人,就算係執行上司所命令嘅事,黑警所做嘅事依然係錯。呢個不義嘅政府,係未經過香港人同意,就狠毒咁擅自運作,所以呢個不義嘅政府所命令嘅事,唔係全部都應該服從。如果黑警選擇服從,呢個不義嘅政府所命令嘅壞事,咁黑警就係極度惡劣。同埋,效益原則先係道德基礎,而上司所命令嘅事,並唔係道德基礎。任何事,如果違反道德基礎,咁就唔係應該做嘅事。如果上司所命令嘅事,係違反道德基礎,咁就係唔應該做嘅事。如果做咗違反道德基礎嘅事,咁就係做咗錯事。當日,黑警就係做咗錯事。

香港人喺六月十二號被迫流出嘅血,已經好清楚咁證明咗,黑警係窮凶極惡。